Den samme konseptuelle tankegangen gjør seg også gjeldene på lydsiden. Uansett hvor en restaurant etableres, er det Trondheim Lyd med Sindre Eikli i spissen, som står for installasjonen. Og på samme måte som med Egon-menyen, består lydpakken også av velprøvde løsninger som har vist seg å tåle tidens tann.
Produktløsning
Prosessoren i systemet er en BSS Soundweb, som blant annet tar hånd om system-EQ, routing og integrasjon mot varslingssystemer. Kontroll over kilder og soner gjøres via vegghengte Contrio-paneler.På høyttalersiden er det JBL som gjelder. Innendørs brukes det i hovedsak Control 25AV – en vellydende 5" høyttaler der alt av opphengsmateriell følger med i esken. Control 25AV har også innebygget trafo og et kabinett som kan lakkeres for å matche interiøret.
Siden ingen Egon-restaurant er lik, suppleres det med innfellings- og pendelhøyttalere etter behov. Det samme gjelder for valg av subwoofer, der den enorme JBL-katalogen har en løsning for enhver utfordring.
Utendørs er det standardisert på JBL AWC82. Dette er kompakte høyttalere med integrert U-brakett, som er IP56-sertifisert rett ut av esken. AWC82 tåler derfor all slags vær, selv de tøffeste nordiske forhold. Høyttaleren har innebygget trafo og et horn som kan bære lyden over lengre avstander.
Sindre Eikli i Trondheim Lyd kommenterer:
-Egon er veldig klar på hva de forventer av et lydanlegg i restaurantene sine, og at det skal virke 24/7. Opp igjennom årene har vi prøvd litt forskjellig løsninger på høyttalersiden fra andre produsenter, men alltid endt opp med å gå tilbake til JBL. Utfordringen er som regel å få så jevn dekning som mulig, men med det store produktutvalget hos JBL finner vi alltid en løsning.
-Vi har levert lyd til Egon-kjeden i mer enn 20 år, og den største forandringen har vært valg av kildevelger/volumstyring og prosessor. Bruk av velkjente og gjennomprøvde produkter og løsninger er svaret her. Det er ikke alltid man trenger å finne opp hjulet på nytt.